Vandaag een heerlijk en origineel recept. We maken heerlijke risotto met venkel en chipolata worstjes. Je hebt niet veel nodig en het staat binnen mum van tijd op tafel! De ingrediƫnten vind je hieronder. Je kunt deze eigenlijk allemaal gewoon bij de supermarkt kopen. Je kunt natuurlijk naar de groenteboer gaan voor de meest verse groenten. En in plaats van standaard worstjes van de supermarkt kun je kiezen voor eerlijk biologisch vlees van Grutto. Dat is misschien iets duurder, maar geeft wel veel meer smaak en beleving!

 

 • 1 venkel
 • 4 bosuitjes
 • Knoflook
 • 1 pak risotto
 • Chipolata worstjes
 • Bouillon
 • Witte wijn
 • Parmezaanse kaas

 

Hoe maak je de risotto met venkel en chipolata worstjes?

Nu tijd om aan de slag te gaan. hieronder vind je in 11 heldere stappen hoe je het recept klaarmaakt.

 

 1. Zorg dat je een pannetje bouillon klaar hebt staan.
 2. Begin met de knoflook heel fijn te snijden
 3. Doe een scheutje olie in een wokpan, gooi de fijngesneden knoflook in de pan. Snij ook de venkel in kleine stukken en bak deze een aantal minuten mee in de pan.
 4. Doe nu de risotto rijst erbij. Bak deze even samen tot de pan lekker heet is en blus het dan af met een glaasje witte wijn.
 5. Nu begint het werken met de risotto, vanaf nu ga je steeds een schepje bouillon bij de risotto doen.
 6. Blijf constant roeren, zo neemt de risotto rijstkorrel de smaken goed op en zet hij zich steeds meer uit.
 7. Als de risotto bijna gaar is doe je ook de bosui erbij. Door hem iets later erbij te doen, blijft deze lekker knappering en sterk van smaak.
 8. Nu kan je ook de worstjes bakken. Doe wat boter in een pan en bak ze lichtjes voor ongeveer 5 minuten aan elke kant gaar.
 9. Voeg als laatste nog wat geraspte parmezaanse kaas door de risotto. Dat roer je er nog even goed doorheen.
 10. Proef de risotto nog een keer. Voeg eventueel peper toe naar smaak. De zoute smaak is al aardig aanwezig van de bouillon.
 11. De risotto is nu klaar en alles kan geserveerd worden. Leg de worstjes gewoon lekker op het bord erbij. Eet smakelijk!