Het bewaren van wijn kan soms nog lastig zijn. Zeker als je niet vaak wijn drinkt maar je af en toe vrienden over de vloer krijgt die wel wijn drinken. Daarom hebben we in deze blog een paar tips over hoe je het beste wijn kunt bewaren. 

Hoe bewaar ik wijn? 

Hieronder nemen we een paar verschillende tips door om je wijn het beste te bewaren. 

  • Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wijn zo min mogelijk zuurstof ‘binnen krijgt’ als het ware. Zo blijft de smaak van de wijn het langst goed en lekker. 
  • De temperatuur is ook belangrijk om goed te houden. De beste temperatuur om wijn te bewaren is tussen de 10 en 13 graden celcius. Iets hoger of lager is ook niet heel erg maar zorg ervoor dat de wijn nooit onder het vriespunt bewaart wordt of boven de 25 graden, dat is niet goed voor de wijn. 
  • Zorg ook dat de ruimte waarin de wijn ligt niet vochtig is. Ook is een te lichte ruimte niet goed voor de wijn. 
  • Als het kan bewaar de wijn dan liggend. Zo hebben de wijn en de kurk contact, als dat niet zo is dan kan het zuurstof sneller uit de wijn gaan. 
  • Een open wijn fles kun je het beste gekoeld bewaren. Naast dat je hem het beste gekoeld kan bewaren is het ook handig om er een herbruikbare kurk op te doen. 
  • Een wijnbewaarkast is het beste voor de wijn. Dat is een kast speciaal gemaakt om wijnen te laten rijpen voor een langere tijd. De flessen kunnen er wel jaren blijven liggen. 

Kasten

Er zijn twee verschillende soorten kasten, namelijk een wijnklimaatkast en een wijnbewaarkast. Een wijnklimaatkast is een kast die veel in restaurants wordt gebruikt, de wijn die in de kast staat kan gelijk worden geserveerd. Ook staat het mooi in het restaurant, op internet kun je verschillende wijnklimaatkasten kopen. Een wijnbewaarkast is een kast waar de wijnen voor een langere tijd kunnen rijpen. De wijnbewaarkast is een kast met donkere deuren zodat de wijnen optimaal kunnen rijpen.

Conclusie

Om een wijn te bewaren is het erg handig om een wijnklimaatkast te kopen, dan blijft je wijn het beste en het langst goed. Met een wijnbewaarkast kun je het beste wijnen laten rijpen. Wil jij een wijnklimaatkast kopen of liever een wijnbewaarkast